Vintage style art – бягство във Vintage style of life

Винтидж преживявания

Здравейте, приятели и любители на винтиджа! Не мога да устоя на порива да се опитам да ви разкажа и малко по – успешно да ви покажа едно кътче винтидж уют дълбоко в Тетевенския балкан.

Търсех дълго място, на което да заредим батериите, да поемем от енергията на балкана, да прочистим душите и да се заредим за предизвикателствата на ежедневието. Намерих го в с. Васильово в Малка къща край реката.

Снимките не подсказваха и половината от истинската картина и невероятния разкош на уютната малка къща.

Винтидж като начин на живот

Не зная как мога да предам взрива от спокойствие и тишина, нарушавана само от ромона на реката, весело бълбукаща на метри от прозорците ни. Огромният балкан, облечен в бяло и къщата на отсрещния бряг, немилостиво бичувана от капризите на времето, без грижовна ръка на стопани. Така самотно пазеща нечии отдавна заминали нанякъде безгрижни детски смехове. Гледайки я исках просто да я прегърна.. ех, само да можех да върна живота и усмивката на липсващите й прозорци. Да й дам душа и хора  за приютяване.

винтидж винтидж

В двата дни, прекарани така дълбоко в балкана без телефон, интернет и телевизия единствено можеш да усетиш как от теб се свличат пластовете ежедневна умора, свръхинформация и преситеност на сетивата от шумове. Шумове, които нямат нищо общо с тишината на балкана така нежно разсъбличаща умората, както нежна ръка на любовник.

На място като това можеш само да усещаш, да усещаш така, както няма как да се случи в градската шумотевица – чуваш различно гласа на любимите си хора, долавяш всеки нюанс в тембъра, вибрираш на една вълна с тях и общуваш на непознато за нашите поколения  ниво, защото тишината не разсейва, тя подчертава неизказаното, подсказва емоцията и те потапя в нея.

Не зная как да опиша обстановката в „нашата“ къща, ще ви покажа част от нея, макар, че няма как да усетите нейното величие, устояло на дълги години сурови балкански зими и пищни лета! Всеки камък разказва история, а едва ли аз бях първата стопанка с радост нахранила семейството си с печени на жив огън катми с изобилие от домашно вишново  сладко на чаровната ни хазайка Светла. Нищо не прилича на този аромат,   запратил ме за миг  към заровени дълбоко спомени с баба на село.

винтидж

винтидж винтидж

А вечерта  къщата те приспива хортувайки кротко с реката под нея.. дали не разказваше за своите поредни кротко заспали гости?

Тръгнахме пречистени, някак тихо смирени  с буркан домашно сладко от вишни в капризен опит да пренесем част от тази приказка в къщи и с почти заклинанието, че ще дойдем отново!

 

 

Последни публикации

>> СПЕШЕН ПОДАРЪК С ДЕКУПАЖ И СЪСТАРЯВАНЕ

>> ДЕКУПАЖ – първи стъпки

>> Състаряване на мебели – стъпка по стъпка

С етикети ,,,